Green officeArtikkelit

Eeco aloitti matkan kohti WWF Green Office -sertifikaattia

10.2.2021

Uusi vuosi, uudet kujeet – niin myös Eecolla. Tammikuussa 2021 aloitimme projektin WWF Green Office -sertifikaatin hankintaan. Miksi lähdimme projektiin ja mitä toimenpiteitä se vaatii?

 

Mistä Green Officessa on kyse?

 

Green Office on ympäristöjärjestelmämalli, jonka avulla yritys selvittää ympäristövaikutuksensa, pienentää työnteon hiilijalanjälkeä ja käyttää luonnonvaroja viisaasti.

Päätös hakea sertifikaattia oli selkeä, sillä vastuullisuus on yksi Eecon tärkeimpiä arvoja. Haluamme varmistaa, että toimintamme on mahdollisimman ympäristöystävällistä.

Siksi – esimerkiksi Green Office -projektin myötä – pyrimme huomioimaan ympäristön kaikessa tekemisessämme. Näin Eeco voi tarjota asiakkailleen mahdollisimman parhaan kumppanin ja työntekijöilleen heidän arvojaan tukevan työympäristön.

Green Office projektin avulla voimme ryhtyä tuumasta toimeen: sertifikaatin saaminen vaatii Eecolta konkreettisia toimenpiteitä, jottei ympäristöystävällisyys jää pelkäksi sanahelinäksi.

Ympäristövastuullisuutta lähdetään Eecolla rakentamaan innolla, ja koko henkilöstö on sitoutunut projektiin. Talkoissa ovat mukana Helsingin ja Tampereen toimisto – unohtamatta haamujengiläisiä etätoimistoilla. Green Officea varten valittiin työryhmä, joka kannustaa eecolaisia eteenpäin ympäristöystävällisissä valinnoissa.

Sertifikaatin hankintaa lähestytään pala kerrallaan. Eeco on sitoutunut noudattamaan kymmentä Green Officen kriteeriä:

1) Työyhteisössämme viestitään Green Office -käytännöistä.
2) Edistämme toimitilojen energiatehokkuutta.
3) Suosimme uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä.
4) Vähennämme sähkönkulutusta.
5) Huomioimme ympäristöasiat hankinnoissa.
6) Suosimme kestotuotteita
7) Kierrätämme ja lajittelemme tehokkaasti.
8) Suosimme tarjoiluissa kasvipohjaisa tuotteita ja kestävää kalaa.
9) Huomioimme kestävän liikkumisen periaatteet.
10) Sitoudumme ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen.

Kun kaikki kriteerit täyttyvät, Eeco on oikeutettu käyttämään WWF:n Green Office -sertifikaattia. Kriteerien täyttäminen on olennainen osa ensimmäisen Green Office -vuoden ympäristöohjelman rakentamista.

Päätimme lähteä palastelemaan kriteereitä jakamalla ne teemakuukausiin. Yhden kuukauden ajan keskitymme kerrallaan yhteen teemaan: ruokaan, kierrätykseen, lajitteluun ja siivoukseen, liikkumiseen, hankintoihin sekä energian- ja vedenkulutukseen.

 

Ensimmäinen teemakuukausi vietettiin vastuullisen ruoan parissa

 

Tammikuussa haamujengi pääsi sukeltamaan vastuullisen ruoan maailmaan. WWF:n mukaan kestämätön ruoantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Siksi koemme, että myös Eecon toimistoissa on tärkeä huomioida ruoka-asiat. Lisäksi kaikkia ohjeita kehotettiin noudattamaan myös etätöissä.

Ruoan osalta päädyimme muutamaan konkreettiseen toimenpiteeseen, jolla pyrimme vastuullisempiin ruokatottumuksiin.

Ensinnäkin, toimistolle päätettiin hankkia jatkossa ainoastaan vastuullisuusmerkillä varustettua kahvia ja teetä.

Toiseksi päätimme välttää yksittäispakattujen tuotteiden hankkimista – hyvästi pienet vichy-pullot!

Lisäksi sovimme, että tulevaisuudessa järjestettävissä henkilöstö- ja asiakastapahtumassa suosimme kasviperäisiä tuotteita. Tutustuimme myös WWF:n vastuulliseen kalaoppaaseen, jota haluamme soveltaa valinnoissamme.

Lopuksi haastoimme itsemme toimistona myös “biowaste zeroon”, eli pyrimme minimioimaan biojätteen määrän. Jatkossa Eecon bioroskiksesta ei siis pitäisi löytyä ruoantähteitä.

Näin etätyöaikana myös kotitoimiston lounastarjonta otettiin huomioon. Joululahjoiksi saadut Sannan ruokakassit kuljettivat eecolaisten kotioville herkullisia kasvisruokia ja reseptejä. Ruokakassit otettiin innolla vastaan, tässä esimerkiksi yhden haamujengiläisen loihtima kasviscurry:

 

Sannan ruokakassin reseptin ja ainesten avulla eecolaiset loihtivat kasviscurryn.

 

Miten tästä eteenpäin?

Helmikuun teemakuukautena on kierrätys, lajittelu ja siivous. Eecolla on ryhdytty selvittämään lajittelumahdollisuuksia ja kierrätysohjeistuksen selkeyttämistä. Kierrättämällä Eeco auttaa hyödyntämään jo olemassa olevaa materiaalia ja vähennämme näin luonnonvarojen ylikulutusta.

Haluamme haastaa rohkeasti myös muut yritykset mukaan WWF:n Green Officeen. Ainakin haamujengi on projektiin avoimin ja innostunein mielin.

Kerromme lisää kuulumisia, kun projekti etenee!

Sisällysluettelo